SORTIDES TEMPORADA 2023

CANYAMARS

25 de març de 2023 (08:00 h)

Com a les temporades anteriors fem la primera sortida amb un bon esmorzar. Hi ha millor manera d’iniciar una temporada?
Com és habitual anirem a Canyamars, al Restaurant Cal Víctor.
El recorregut, tant d’anada com de tornada l’hem de decidir nosaltres depenent de la climatologia. Aquest que podem veure aquí és només orientatiu.
Fent aquest recorregut farem prop de 80 km i 700 m de desnivell positiu

CÀNOVES

1 d'abril de 2023 (08:00 h)

Com a primera sortida després de l’inici de la temporada anirà bé una sortida curta de 109 km i un desnivell acumulat de menys de 1500 m.
Hem de pujar: Parpers, Can Bordoi, Cànoves i Feliu de Codines des de Bigues i Riells.
Aquest serà el recorregut: La Roca – Parpers – Dosrius – Can Bordoi – Llinars – Antoni de Vilamajor – CÀNOVES – La Garriga – L’Ametlla – Bigues i Riells – Feliu de Codines – Caldes – Palau Solità – Mogoda – Llagosta – Montcada

GRANERA

15 d’abril de 2023 (08:00 h)

Després de la setmana santa comencem a fer rutes més dures i llargues. Avui anirem a Granera seguint aquest recorregut: Martorelles – Mollet – Parets – Lliçà – Bigues i Riells – Feliu de Codines – Castellterçol – Granera – Estenalles – Matadepera – Sabadell – Barberà – UAB – Cerdanyola – Montcada. Tindrem la primera sortida dura de la temporada. Seran 123 km però amb 1800 m de desnivell positiu amb dues pujades dures. La primera el tram de la V que uneix el coll de Lligabosses amb l’inici de la carretera de Mura. La segona és la pujada a Estenalles per la vesant més curta i amb més desnivell, la del nord. I tot això sense comptar amb les rampes de Granera, que en els 15 km que hi ha entre Castellterçol i la B-124 té algun tram amb el 10%.

GALLIFA

22 d'abril de 2023 (08:00 h)

El Recorregut d’avui de 124 km i 1600 m de desnivell positiu ens portarà a Gallifa.
Passarem per aquests llocs: Montcada – La Roca – Cardedeu – Marata – Samalús – La Garriga – L’Ametlla – Bigues i Riells – Feliu de Codines – GALLIFA – Llorenç Savall – Castellar – Sentmenat – Polinyà – Mogoda – Llagosta – Montcada

CAN MAÇANA

29 d'abril de 2023 (08:00 h)

La sortida que fem avui és pràcticament la mateixa que farem el proper 27 de maig però en sentit contrari.
El recorregut és aquest: Montcada – Cerdanyola – Badia – Aeroport – Sabadell – Golf – Terrassa – Obac – Rellinars – Castellbell i el Vilar – Marganell – CAN MAÇANA – El Bruc – Collbató – Esparreguera – Olesa – Las Carpes – Martorell – Andreu de la Barca – Cugat – Cerdanyola – Montcada.
Tant els quilòmetres com el desnivell seran molt similars als del dia 13 de maig: 135 km i 1850 m de desnivell positiu.
Si algú no pot fer les dues es podrà fer una idea de l’altre fent només una

NAVARCLES

6 de maig de 2023 (7:30 h)

Comencem el mes de maig avançant l’hora de sortida i fent la sortida més llarga de les que hem fet fins ara. Arribarem fins a Navarcles. Des d’allà a Calders i tornada cap a Barcelona.
El recorregut serà aquest: Montcada – La Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Matadepera – Estenalles – Talamanca – Navarcles – Calders – Monistrol de Calders – Llorenç Savall – Castellar – Sentmenat – Polinyà – Mogoda – Llagosta – Montcada.
Farem 140 km i prop de 2000 m de desnivell positiu.
La pujada més important d’avui serà el coll d’Estenalles des de Matadepera, la vesant més suau

COLLFORMIC

13 de maig de 2023 (7:30 h)

Serà el primer cop que pujarem el Collformic aquesta temporada dins del calendari oficial.
El recorregut no té cap canvi. Serà el mateix que el que ja haurem fet altres anys: La Roca – Palautordera – Collformic – El Brull – Seva – Hostalets de
Balenyà – Centelles – Codines – Caldes – Palau – Mogoda – Llagosta –
Montcada.
Farem 138 km i 2000 m de desnivell positiu com ja bé sent habitual en les darreres setmanes.
Les pujades d’avui no tenen dubtes, el Collformic i el tram de Centelles cap a la carretera de Feliu de Codines.
Tot això és la preparació per a l’inici de la part més dura de la temporada. Part on les distàncies i els desnivells seran més importants.

EL PONT DE VILOMARA

20 de maig de 2023 (7:30 h)

La sortida d’avui ens portarà per algun lloc pel que algú no haurà passat mai. El punt més llunyà és El Pont de Vilomara.
Per arribar-hi seguirem aquest recorregut: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Matadepera – Estenalles – Mura – Rocafort – Vilomara – Castellet – Castellbell – Rellinars – Obac – Terrassa – Sabadell – Aeroport – Badia – Cerdanyola – Montcada
És una sortida que podríem definir com a dura, 135 km i amb 2000 metres de desnivell positiu durant la qual haurem de pujar Estenalles des de Matadepera i també l’Obac des de Castellbell i el Vilar.

CAN MAÇANA

27 de maig de 2023 (7:30 h)

Aquesta és la de fa gairebè un mes però en sentit contrari.
Toca fer una sortida de una distància semblant a la de l’anterior dissabte i amb gairebé els mateixos metres més de desnivell.
Farem 138 km amb 2000 m de desnivell positiu.
El recorregut d’avui és el de la volta a Montserrat. Aquell que rodegem el massís de Montserrat de sud a nord. Entrem per Olesa i sortim per Castellbell i el Vilar. Passarem per aquests llocs: Cerdanyola -Cugat – Rubí – Andreu de la Barca – Martorell – Olesa – Colònia Sedó – Esparreguera – Collbató – El Bruc – Can Maçana – Marganell – Castellbell i el Vilar – Rellinars – Terrassa – Sabadell – UAB – Cerdanyola

TURÓ DE L'HOME

3 de juny de 2023 (7:30 h)

Després de molts anys podem tornar a fer la pujada al Turó amb el nou asfaltat de finals d’estiu del 2022. Molts ja ni recordarem com era aquesta pujada.
Ens trobarem a la muntanya més alta del massís del Montseny amb 1712 m d’altitud.
La pujada la farem per la vesant menys dura però més llarga, la que des de Celoni va per la BV-5114 cap a Fe del Montseny.
El recorregut sencer de la sortida és aquest: Montornès – La Roca – Llinars – Celoni – Campins – Coll d’Helena – Turó – La Costa del Montseny – Mosqueroles – Celoni – Llinars – La Roca – Montornès.
És una sortida de 143 km i 2500 m de desnivell positiu
Aquestes son les dades dels 29 km de pujada. Passant el ratolí per sobre del perfil es pot veure el % de pujada en el punt que es vulgui:

AVINYÓ

10 de juny de 2023 (7:30 h)

Seguim amb el tram de la temporada de les sortides més llargues avui ens toca arribar fins a Avinyó.
El desnivell acumulat durant els 152 km de recorregut serà de 2000 metres.
Aquests desnivell i distància l’assolirem passant per aquests punts: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Llorenç Savall – Coll de Lligabosses – Monistrol de Calders – Calders – Artés – AVINYÓ – l’Estany – Moià – Castellterçol – Feliu de Codines – Caldes de Montbui – Palau – Mogoda – Llagosta – Montcada.
Els 20 km del tram entre Avinyó i l’Estany és molt més agradable en sentit contrari al que l’haurem de fer, però si el féssim en l’altre sentit significaria que hauríem arribat fins a l’Estany seguint la C-59 que molt majoritàriament tira cap amunt i que amb el trànsit que té és molt poc recomanable.
El tram de pujada entre Avinyó i l’Estany és aquest:

COLL DEL RAVELL

17 de juny de 2023 (7:30 h)

Avui toca la sortida més llarga i amb un desnivell positiu que tot i ser important no serà el més alt de la temporada.
Farem un recorregut de 162 km amb un desnivell positiu de 2400 m.
Anirem passant per aquests llocs: Montcada – Fost de Campsentelles – Montornès del Vallès – Vilanova del Vallès – La Roca – Llinars – Vilalba Sasserra – Celoni – La Batllòria – Breda – Arbúcies – COLL DEL RAVELL – Marçal – Fe – Campins – Celoni – Vilalba Sasserra – Llinars – La Roca – Vilanova del Vallès – Montornès – Fost de Campsentelles – Montcada.
A banda del coll de n’Orri d’aproximadament 3 km  i sense rampes especialment dures ens trobarem amb la PUJADA en majúscules de gairebé 35 quilòmetres i que podeu estudiar en el mapa del costat. En aquesta llarga pujada ens trobarem, a banda del coll del Ravell, el de Bordoriol, Marçal i Les Agudes. Tres ports consecutius i amb molts pocs moments de descans.

MONTSERRAT

24 de juny de 2023 (7:30 h)

Avui toca pujar al monestir de Montserrat però aquesta no serà l’única pujada del recorregut.
Per arribar a l’inici de la pujada, a Monistrol de Montserrat, pujarem l’Obac i ho tornarem a fer a la tornada.
Haurem d passar per aquests llocs: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Terrassa – Obac – Rellinars – Castellbell i el Vilar – Monistrol – MONTSERRAT – Monistrol – Castellbell i el Vilar – Vacarisses – Obac – Terrassa – Sabadell – Aeroport – Badia – Cerdanyola – Montcada.
La distància a fer són 143 km amb 2600 m de desnivell positiu.

TONA

1 de juliol de 2023 (7:30 h)

Per arribar a Tona i que no surtin molts quilòmetres haurem de passar per algun lloc que farà que augmenti la duresa de la sortida, el castell de Montbui, on podrem gaudir d’alguna rampa que superi el 10%.
El recorregut serà aquest: Montcada – Martorelles – Mollet – Parets – Lliçà – Castell de Montbui – Feliu de Codines – Miquel del Fai – Centelles – Hostalets de Balenyà – Tona – Collsuspina – Moià – Castellterçol – Feliu de Codines – Caldes – Palau Solità – Mogoda – La Llagosta – Montcada.
La distància total recorreguda serà de 129 km i els habituals 2000 m de desnivell positiu.
A la dreta tenim el tram des del desviament de la BV-602, a prop de Eulàlia de Ronçana fins al castell de Montbui on es poden veure els trams més durs del recorregut.

CASTELLBELL I EL VILAR

8 de juliol de 2023 (7:30 h)

Com toca fer durant el mes de juliol anirem reduint els quilòmetres de les rutes per evitar arribar a Barcelona amb més calor de la que toca. Per això avui farem un recorregut de 125 km conservant, això sí, els 2000 metres de desnivell positiu.
Per arribar a Castellbell i el Vilar i tornar a Barcelona passarem per aquests punts: Cerdanyola – Cugat – Rubí – Ullastrell – Olesa de Montserrat – Vacarisses – CASTELLBELL I EL VILAR – Rellinars – Terrassa – Castellar – Sentmenat – Polinyà – Mogoda – Llagosta – Montcada.
En la ruta d’avui tenim tres pujades: Ullastrell des de Rubí, Alt de Vacarisses des d’Olesa i l’Obac des de Castellbell. Possiblement les rampes més dures les trobarem en l’última de les pujades, la de l’Obac, que també és la més llarga.
L’opció de fer la ruta més curta si la calor és insuportable sempre la tenim. Es tractaria de, passant Terrassa, desviar-nos cap a Sabadell, aeroport i Badia i arribar a Cerdanyola.

MONISTROL DE CALDERS

15 de juliol de 2023 (7:30 h)

Aquesta sortida és un recorregut de 118 km amb un desnivell positiu de 1600 m.
Els llocs pels que hem de passar són: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Llorenç Savall – Lligabosses – MONISTROL DE CALDERS – Lligabosses – Estenalles – Matadepera – Castellar – Sentmenat – Polinyà – Mogoda – Llagosta – Montcada.
Possiblement la pujada més dura, sobretot per la temperatura, serà el coll d’Estenalles per la vesant nord, la que ve de la V que farem entre Lligabosses i la carretera de Talamanca a Matadepera.
Un cop superat Estenalles la resta del recorregut és majoritàriament de descens exceptuant alguna curta pujada sense gaire importància

COVES DEL SALNITRE

22 de juliol de 2023 (7:30 h)

Crec recordar que com a Club mai havíem pujar fins a les Coves del Salnitre. Si fos així podem dir que no havíem fet encara aquesta pujada que et porta sovint per un percentatge mínim del 10%.
El recorregut és de 119 km i amb un desnivell positiu de 1700 m.
La ruta a seguir serà aquesta: Montcada – Cerdanyola – Cugat – Rubí – Andreu de la Barça – Martorell – Les Carpes – Olesa – Colònia Sedó – SALNITRE – Collbató – Esparreguera – Colònia Sedó – Olesa – Les Carpes – Martorell – Andreu de la Barca – Cugat – Arrabassada.
Aquesta sortida té dues pujades importants: La de les Coves i el final de l’Arrabassada.
La pujada de l’Arrabassada ja la coneixem tots. Per a la desconeguda, la de les Coves, aquí a la dreta teniu el recorregut per poder-lo preparar.
La pujada a les Coves té dues parts. La primera, des de la C-55 fins al desviament de les Coves és la part suau, amb alguna rampa dura però acceptable. La segona part, des del desviament de la carretera a Collbató, és on trobarem la part més dura de la pujada, amb el percentatge mitjà del 7%. L’avantatge és que només és de poc més d’un quilòmetre

LA CREU DE L'ARAGALL

29 de juliol de 2023 (7:30)

Avui toca fer la sortida que ens portarà a la Creu de l’Aragall i que alguns es perdran principalment perquè en aquestes dates molts companys estan fora.
Els que puguin fer-la podran patir en aquesta curta sortida, amb un recorregut de només 105 km i 1800 m de desnivell positiu, de dues pujades que malgrat la duresa tenen el seu encant.
En primer lloc La Creu de l’Aragall (la podeu estudiar en la columna de la dreta) amb una rampes de dos dígits tan al començament com arribant al final. Son 5,6 km amb una pendent mitjana del 7%.
La segona és la que hem fet més sovint, la de La Creu de Lorda, que per ser finals de juliol i les hores en què ens tocarà pujar-la, ens regalarà una temperatura potser molt alta. Ja veurem. De fet són 9,2 km al 4% de mitjana
Sempre hem de tenir en compte que són dos ports femenins, dues creus, i això sempre pot significar alguna cosa.

SEBASTIÀ DE MONTMAJOR

26 d'agost de 2023 (7:30 h)

Tornem de les vacances d’estiu amb una sortida que ens ha de portar a Sebastià de Montmajor.
Com que la sortida és a les 7:30 del matí podem recordar com és la N-II i per això sortirem des del tram Besòs.
El recorregut serà aquest: Vilassar – Argentona – Dosrius – Collet – Marata – Llerona – Eulàlia de Ronçana – Caldes – El Farell – MONTMAJOR – Caldes – Palau Solità – Gallecs – Mollet – Fost – Montcada.
Farem 116 km amb 1700 m de desnivell positiu i veurem com ens trobem després de les vacances.
L’única pujada important serà la de El Farell d’anada, ja que la de tornada, des de Montmajor, és poc més de 3 km amb una pendent mitjana del 5,4%. Sort que és curta.
La pujada a El Farell és de 8 km i la pendent mitjana és del 5,8%

MONTSENY

2 de setembre de 2023 (08:00 h)

Aquest és el recorregut d’avui: Montgat – Vilassar – Argentona – Dosrius – Can Bordoi – Celoni – Palautordera – MONTSENY – Vilalba Sasserra – Llinars – La Roca.
Tornem a sortir per la costa perquè a primera hora és més agradable que la carretera de La Roca i perquè així aprofitem per pujar el Can Bordoi.
Es un recorregut no gaire complicat i amb poc desnivell per a la tornada de vacances.
També té les pujades mínimes necessàries per recordar-nos que la pròxima setmana anem a la clàssica de Bellmunt

VI PUJADA A BELLMUNT

9 de setembre de 2023 (08:00 h)

Ha arribat el mes de setembre i de nou toca la clàssica de Bellmunt.
Aquest any canviarem de recorregut. En comptes del clàssic Bracons, Vall d’en Bas i Condreu, aquest cop anirem cap al Lluçanès.
El recorregut serà aquest: Pere de Torelló – Vicenç de Torelló – Torelló – Vinyoles d’Orís – Masies de Voltregà – Boi de Lluçanès – Eulàlia de Puig-Oriol – Lluçà – Prats de Lluçanès – Olost – Bartomeu del Grau – Manlleu – Torelló – Vicenç de Torelló – Pere de Torelló – Santuari de BELLMUNT.
Tot i que ja coneixeu la suau pujada al santuari, mireu-lo aquí a la dreta per gaudir-la des de ja.

RIELLS DEL MONTSENY

16 de setembre de 2023 (08:00 h)

Avui toca una sortida que ens portarà fins a Riells del Montseny.
El recorregut és aquest: Vilassar de Mar – Argentona – Dosrius – Can Bordoi – Vilalba Sasserra – Celoni – La Batllòria – Breda – RIELLS DE MONTSENY – Breda – La Batllòria – Celoni – Vilalba Sasserra – Llinars del Vallès – Agnès de Malanyanes – La Roca – Vilanova del Vallès – Montornès del Valles – Fost de Campsentelles – Montcada.
En aquesta sortida, a banda de la pujada dura i curta a Can Bordoi, només tindrem una pujada important, la que va de Breda fins a Riells i és la podeu estudiar aquí a la dreta. És una pujada que es va fent dura amb els quilòmetres. La segona meitat de la pujada és més dura que la primera

LLORENÇ SAVALL

25 de setembre de 2023 (08:00 h)

La d’avui serà la darrera pujada d’aquesta temporada al coll d’Estenalles.
Aquesta sortida té dues pujades interessants, Estenalles i també després l’alt de Gallifa per la part més curta i suau, des de Llorenç Savall.
El recorregut és aquest: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Matadepera – Estenalles – Llorenç Savall – Gallifa – Feliu de Codines – Caldes – Palau Solità – Gallecs – Mollet – Fost de Campsentelles – Montcada.
La sortida és de 118 km i 1500 m de desnivell positiu

MASQUEFA

30 de setembre de 2021 (08:00 h)

Acabem el mes de setembre i alhora també fem la segona i darrera sortida pel sud d’aquesta temporada.
Potser la pròxima temporada tinguem més ganes de rodar per aquestes carreteres.
Per passar per Masquefa seguirem aquest recorregut: Montcada – Cerdanyola – Cugat – Rubí – Andreu de la Barca – Martorell – Castellví de Rosanes – Gelida – Llorenç d’Hortons – MASQUEFA – Esparreguera – Olesa de Montserrat – Ullastrell – Rubí – Cugat – Cerdanyola – Montcada.
Farem 121 km amb 1600m de desnivell positiu

RELLINARS

7 d'octubre de 2023 (08:00 h)

Avui, després de moltes jornades, tornarem a pujar el coll de l’Obac i ja no tornarem aquesta temporada.
En aquesta sortida passarem per alguns trams pels que encara no havíem passat aquesta temporada. És el cas del tram entre Rellinars i la carretera de Vacarisses i també el tram entre la carretera d’Olesa i la carretera de l’Obac, on es troba la urbanització de Miquel de Gonteres, a mig camí entre Viladecavalls i Terrassa i en terres repartides a ambdós municipis.
El recorregut que farem és aquest: Montcada – Llagosta – Mollet – Gallecs – Sentmenat – Castellar – Terrassa – Obac – Rellinars – Vacarisses – Viladecavalls – Miquel de Gonteres – Terrassa – Les Fonts – Cugat – Cerdanyola – Montcada.
Farem 120 km amb 1600 m de desnivell positiu.

LA COSTA DE MONTSENY

14 d'octubre de 2023 (08:00 h)

Les opcions de pujades cap al massís del Montseny es van reduint. Estem a mitjans d’octubre i aviat ja no podrem fer-ho amb unes condicions climàtiques acceptables.
Avui pujarem fins a La Costa seguint aquest recorregut: Fost de Campsentelles – Montornès – Vilanova del Vallès – La Roca – Agnès de Malanyanes – Llinars – Vilalba Sasserra – Celoni – Mosqueroles – COSTA DE MONTSENY – Palautordera – Vilalba Sasserra – Llinars – Agnès de Malanyanes – La Roca – Vilanova del Vallès – Montornès – Fost de Campsentelles.
Sortida de 111,5 km i 1250 m de desnivell positiu

GALLIFA

21 d'octubre de 2023 (08:00 h)

Sortida del calendari oficial prèvia a la de l’esmorzar de final de temporada a Canyamars.
Aquesta sortida únicament té com a pujada destacada la de l’alt de Gallifa. La resta són algunes pujades curtes o suaus. Res important per poder tenir un final de temporada tranquil.
Aquest és el recorregut d’avui: Montcada – Llagosta – Mogoda – Polinyà – Sentmenat – Castellar – Llorenç – Gallifa – Feliu de Codines – Bigues i Riells – L’Ametlla – Llerona – Marata – Cardeu – Agnès de Malanyanes – La Roca – Fost de Campsentelles – Montcada.
Farem 111 km amb 1150 m de desnivell positiu.

CANYAMARS

28 d'ctubre de 2023 (08:30 h)

Com vàrem iniciar la temporada a finals del mes de març avui toca la sortida de final de temporada amb la mateixa destinació.
Avui ja només hem d’arribar fins a Canyamars i menjar-nos la botifarra amb seques!
El recorregut l’hem de triar prèviament depenent de la climatologia. Aquí no el fixarem. Si fa calor anem per l’interior: La Roca – Parpers – Dosrius – Cannyamars. Si fa fresquete, per la costa.
Un cop esmorzant decidirem per on tornem.
Aquest recorregut només és orientariu.